2週に1回の行事、“コモンミール”が12月1日(金)に開催されました。30名(内10名は招待客)を越える仲間とともにテーブルを囲みました。今回のメニューは、チンゲン菜と牛肉のオイスターソース炒め赤パプリカのエッグファルシー、ロールキャベツ(アフリカ風)、ミートボール(ドイツ風)、きりたんぽ鍋でした。
私は日本人でも馴染みが少ない秋田県の郷土料理「きりたんぽ鍋
を一から作りました。 海外からの学生からだけでなく、日本人からも「初めて食べた。美味しかった。」と良い反響をもらえて嬉しかったです。
コモンミールは日本にいながら、世界各国の料理を食べれるのが1つの魅力です。さらに、日本人も食べたことがない日本料理も楽しめる、そういったイベントです。
The event, held once every two weeks, “Common Meal” was held on Friday, 1st of December. We had the meal with friends who were more than 30 people (10 of whom were invited guests).
I made local cuisine Akita prefecture “Kiritanpo Nabe”. Not only from international students, but also from Japanese, “I ate it for the first time, it was delicious.” It was a pleasure to receive a good response.
One of the merits is that you can eat cuisine from around the world while you are in Japan. In addition, it is such an event that Japanese people can enjoy Japanese cuisine never ate before.